Video’s

 • Buitenhof 22-01-2017

  Mist Nederland moreel leider- en behoorlijk burgerschap? Moreel leiderschap is weer bon ton in de Nederlandse politiek. Normen, waarden en fatsoen: we worden ermee om de oren geslagen in deze campagnetijd. Zijn het holle frasen? En hoe belangrijk is moreel leiderschap in de politiek eigenlijk? Een beschouwing met hoogleraar politicologie en oud PPR-man Bas de Gaay Fortman en Victor Molkenboer, burgemeester van Woerden.

 • Petra Stienen, Connie Palmen en Marcia Luyten over wat de Randstad kan leren van Limburg

  Jinek, 25 januari 2017 Nederlanders zien zichzelf graag als grensverleggende wereldburgers; open voor nieuwe ervaringen binnen en buiten Europa. De blik is gericht op de zee, op de Transatlantische partners, en daardoor kijkt men in de Randstad snel voorbij de plek waar Nederland overgaat in Europa: Limburg.

 • Buitenhof 11 december 2016

  De Woede van de burger. Een wereld vol woede is gevaarlijk. Boosheid in de politiek is een groot risico voor onze democratieën. Dat zegt Martha Nussbaum in haar onlangs verschenen boek Woede en vergeving. De Amerikaanse geldt als een van de belangrijkste filosofen van deze tijd. Ze gaat in gesprek met Ian Buruma, gelauwerd essayist […]

 • Marcia Luyten winnares Brusseprijs!

  Marcia Luyten kreeg de Brusseprijs live in Het Oog op Morgen uitgereikt! Max van Weezel gaat met haar, juryvoorzitter Judith Koelmeijer en genomineerde Chris de Stoop in gesprek. Hilversum, 18 juni 2016. http://content1b.omroep.nl/urishieldv2/l27m09d2cd292194355c0059e74931000000.670ed8ce643ba63e128211c4aec87958/portal/radiomanager/video_archive/radio1/2016/06/19/6345-programma-item-0.mp4 Bron

 • Landinwaarts met Dieuwertje Blok en Marcia Luyten

  Presentatrice Dieuwertje Blok trekt in Landinwaarts samen met Marcia Luyten en Jack Vinders naar Kerkrade, waar de mijnen ooit het dagelijks leven domineerden. Het vormde Luyten’s inspiratie tot het Het geluk van Limburg – onlangs door de Volkskrant bekroond met 5 sterren. BEKIJK (vanaf 14:33)  

 • Riet de Wit leest voor uit Het Geluk van Limburg

  Riet de Wit, voormalig wethouder van de Gemeente Heerlen, leest een passage voor over mijnbeambte Wiel. Een passage die ook op haar netvlies staat gebrand: de uitzichtloze, bittere toekomst die mijnwerkersgezinnen stond te wachten na de mijnsluitingen.

 • Jan de Wit over Het Geluk van Limburg

  De passie en empathie die Marcia Luyten opbrengt is prachtig om te lezen. – Jan de Wit, voormalig Tweede Kamerlid

 • Hoofdpersoon Jack Vinders over Het Geluk van Limburg

  In dit boek staat mijn leven zwart op wit, en zo goed beschreven. Dat maakt het nog meer waard dan het al was.

 • Petra Stienen over Het Geluk van Limburg

  2015 – Waarom weet ik dit nu pas? Ik hoop dat dit een bestseller wordt!

 • Remy van Heugten over Het Geluk van Limburg

  Een geweldig boek. Alle puzzelstukjes van de Mijnstreek maakt zij tot één geheel. Vooral de vader-zoonrelatie die Marcia Luyten telkens beschrijft, het continue tegenhouden van Jack, is heel aangrijpend om te lezen. Ik zag het vroeger overal om mij heen.